RØST benytter seg av 3D (CGI) for å vise frem sitt nye produkt.

RØST Kaffebrenner og 3D visualisering


I 2013 får masterstudent Sverre Simonsen ved NTNU i Trondheim i prosjektoppgave å skrive om “Innmating av aluminiumsspon i en prosess” ved institutt for Produktutvikling og Materialer. Forkjærligheten for aluminiumsspon har imidlertid ikke rukket å sette seg hos den pragmatiske ingeniørspiren, og distraksjonene sitter løst. En lidenskap for kaffe setter dermed i gang et personlig prosjekt som skal resultere i en prototype for kontrollert, intuitiv og jevn røsting av kaffe.


4 år senere, etter utallige revisjoner, en førsteplass i Angel Challenge Oslo (Ekstern lenke), samt en utvikling i dialog med den kjente baristaen Tim Wendelboe, skal han sammen med broren Trond Simonsen slippe sitt første produkt på markedet under navnet RØST.


RØST sitt første produkt er rettet mot alle ledd i verdikjeden til kaffe hvor “sample roasting” (smakstestere) benyttes. Dette for å vurdere kvaliteten til kaffen. Dagens prosess på “sample roasting” preges av utdaterte maskiner som krever fullt fokus, kunnskap og lang erfaring fra operatøren. Her er det et betydelig potensiale for kostnadsbesparelse og bedre kvalitetskontroll. Det er nettopp denne usikkerheten RØST skal addressere med et jevnt og fint brenneresultat, hver gang, uavhengig av operatøren.


RØST: 3D visualisering av det endelige produktet her illustrert av Zenith Systems.

Valgte Zenith Systems for levering av produktvisualisering

For å vise frem innovasjonen valgte Sverre og Trond å hyre Zenith Systems for å lage 3D-rendrede bilder (CGI – Computer Generated Imaging) av produktet. Sverre kan fortelle at valget om å benytte denne teknologien for produktfoto var svært enkel:

– I og med at vi fortsatt er i siste steget av utviklingsfasen, kan vi allikevel vise frem designet av det endelige produktet ved hjelp av 3D-konstruert underlag, og det med fotorealistisk resultat.

RØST detalj: En jevn gassflamme bidrar til jevn brenning av kaffebønnene, her illustrert av Zenith Systems ved hjelp av RØST sine egne 3D-data.

3D visualisering spiller viktig rolle i utviklingsfasen

CAD spiller selvfølgelig en viktig rolle for utviklingen og konstruksjon av ethvert produkt, men Sverre ser tydelig viktigheten av å inkludere CGI også i denne delen av utviklingen.
3D visualiseringen er ikke bare til hjelp under visningen av selve sluttproduktet, men er også viktig under utviklingen av produktet for å foreta vurderinger av materialvalg og farger.

Sverre Simonsen - Co-founder RØST


Zenith Systems har vært med fra en tidlig fase og fått med seg hvordan produktet har endret form og farge opp gjennom årene, og samtidig kommet med råd og forslag på hvilke materialvalg som kan egne seg for produktet. Når det endelige produktet skulle vises frem falt det seg naturlig å gjøre dette også i 3D.Zenith Systems har hjulpet oss med å lage noen vanvittig stilige bilder av sluttproduktet!

Trond Simonsen - Co-founder RØSTUnder kan du se et utvalg av bildene vi har laget for RØST. CAD-grunnlaget har Sverre selv modellert:Du kan lese mer om brødrene Simonsens innovative produkt på deres egen hjemmeside – www.roestcoffee.com.

Vil du vite mer?

Har du behov for tilsvarende tjenester? Kanskje du bare lurer på hvordan vi kan bidra til å få dine CAD data til å skinne?


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *